Här publiceras intervjuer med ett urval av snöskoterprofiler som berättar om deras arbete, sin roll, bakgrund och tankar om snöskoteråkning

 

 

 

 

Sara Klockervold, Projektledare Funäsfjällens ledbolag
3 snabba frågor till Sata Klockervold om hur Funäsfjällens ledbolag fungerar
Länk till intervjun

Evelina Ytterbom, Friåkare och fotograf
3 snabba frågor till Evelina Ytterbom som är hängiven friåkare och fotograf
Länk till intervjun

Frida Westermark, Fjällräddare
3 snabba frågor till Frida Vestermark som arbetar som fjällräddare i Ljungdalsfjällen
Länk till intervjun

Brita Iren Thomasson
3 snabba frågor till Brita Iren Thomasson som är Sametingets representant i Nationella Snöskoterrådet.

Länk till intervjun

Jan Lindgren, Trafikverket
Tre Snabba frågor till Jan Lindgren som är Trafikverkets representant i Nationella Snöskoterrådet. Han är senior utredningsledare och arbetar med olycksanalys för att finna mönster i olyckor och bidra till att minska snöskoterolyckorna.
Länk till intervjun

Rickard Lövgren
Tre snabba frågor till Rickard Lövgren, en av initiativtagarna till ”Friåkare – på riktigt!” Han är skoteråkare sedan barnsben, gick sin första lavinutbildning 2014 och är utbildad lavintekniker. Sedan 20 år driver Rickard företag inom systemutveckling, formgivning, film och foto och är den som producerar videoserien för ”Friåkare – på riktigt!”.
Länk till intervjun

Niklas Kristoffersson
Två snabba frågor till Niklas Kristoffersson, som representerar Snö- och Terrängfordonsbranschen (SNOTEB), landets importörer och distributörer av snöskotrar, i Nationella Snöskoterrådet. I branschförbundet är alla ledande varumärken medlemmar och dess Sverigechefer sitter i styrelsen.
Länk till intervjun

Martin Borg
Tre snabba frågor till Martin Borg, en av grundarna till skoterinitiativet ”Friåkare – på riktigt!” Han har lång bakgrund inom skotersporten och är utbildad lavintekniker i Kanada.
Länk till intervjun