Snöskoterrådet – en bra mix med bra bredd!

IMG_0704Snöskoterforum 2009 i Östersund inleddes med att Nationella Snöskoterrådets ordförande Håkan Wennerström hälsade ett 60-tal besökare välkomna till två intressanta dagar för alla berörda i snöskoter-Sverige.

– Anledningen till att Nationella Snöskoterrådet finns bygger egentligen på ett enormt intresse från många håll kring snöskoteråkande. Vi kan definitivt konstatera att snöskoteråkande engagerar.

Håkan berättade om bakgrunden till Snöskoterrådet – att det fanns många intressenter, både myndigheter och intresseorgnisationer – som ville att man skulle samarbeta kring snöskoterfrågorna. Man tog fram ett förslag till nationellt snöskoterprogram som aldrig riktigt kom i mål.

– Men vi gav inte upp de goda intentionerna och till slut träffade vi en överenskommelse om samarbete. Det handlar kort sagt om en modell som bygger på eget ansvar och genomförande av gemensamma aktiviteter.

Innan Håkan förklarade det tredje Snöskoterforumet öppnat konstaterade han att rådet har en mycket bra mix med bredd. Här finns både intresseorganisationer och myndigheter under samma samverkansparaply. Och just samverkan är nyckelordet för att vi ska lyckas bra.